Timpul

timpul

        In societatea nebună în care ne aflăm, timpul cu siguranţă nu mai este aliatul nostru. Prin urmare, azi m-am gândit să îi scriu o scrisoare acestui mic individ care trece prin viaţa noastră precum un tren de mare viteză. 

      Dragă timp,

    Pe vremea când eram doar un copil, te consideram cel mai bun prieten. Mă puteam juca ore în şir afară fără să îmi dau seama cum treci. Noroc cu mama că îmi amintea ce oră arăţi. Parcă stăteai în loc şi te jucai odată cu mine. Ei bine, pe măsură ce am început să cresc, am simţit că ne-am distanţat, nu mai stăteai atât de mult cu mine, incepeai să fii tot mai grăbit.

    Acum, când am ajuns la faza de adult, doar statistic vorbind, bineînţeles, parcă nu te mai recunosc. Când mă uit la tine, arăţi ora 14, clipesc de două ori, arăţi ora 18. Acum eşti vineri, acum eşti luni. Acum eşti vară, acum eşti iarnă. Stau şi mă întreb cum de ai ajuns să te schimbi brusc. Exişti dintotdeauna, dar nu mai eşti cum ai fost odată ( fraza asta sună ca un reproş între 2 îndrăgostiţi nervoşi.nu ? 🙂 ) şi urăsc lucrul acesta. Nu vreau să zic că te urăsc pentru că ar suna prea dur.

     Ce urăsc este faptul că treci pe nesimtiţe. Urasc că nu mă pot bucura de momentul prezent pentru că tu deja te grăbeşti să îl transformi în trecut. Te grăbeşti precum fata mare la măritat! Urăsc că deja e sâmbătă iar tu fugi spre luni. Un alt lucru enervant ar fi faptul că îmi dai voie să fac lucruri mai puţin ok, ca de exemplu:

  • Nu am timp să analizez, dar am timp să judec.
  • Nu am timp să ascult, dar am timp să critic. 

    Încerc să te înţeleg, dar nu prea îmi iese. De ce nu putem fi în continuare prietenii de odinioară, chiar şi in etapa asta a vieţii, de ce nu stăm chill şi trăim prezentul în loc să ne gândim la cum va arăta viaţa noastră peste 5 ani? Nu vreau să încep să te urăsc, nu vreau să devii duşmanul meu ci vreau să redevii cum erai cândva, când nu cunoşteai deadline-urile, goana oamenilor grăbiţi şi termenul de noţiune. Erai doar tu, fără noţiune.

Îmi doresc să râd, să dansez, să mă bucur de toate lucrurile pe care viaţa mi le oferă avându-te pe tine alături, având timp.

 

2 gânduri despre „Timpul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s