Viaţa ca o rochie

viata ca o rochie

Citeam zilele trecute o carte scrisă de Bonnie Fuller. Aceasta este recunoscută pentru coordonarea celor mai populare reviste americane din industria fashion-ului. În cartea sa, Bonnie povesteşte despre suişurile şi coborâşurile pe care le-a avut de-a lungul vieţii, aşa cum avem toţi, despre puterea de a nu se da bătută niciodată, mereu ştiind să o ia de la capăt. Ţi-o recomand.

viata ca o rochie

 source

Personal, atunci când citesc o carte, îmi place să subliniez ceea ce consider interesant şi de impact. Una din frazele din această carte care mi-a acaparat atenţia a fost următoarea: „ Viaţa nu reprezintă doar o probă de rochie.“

Analizând această frază, am realizat că acesta este modul prin care marea majoritate a oamenilor tratează viaţa. E ca şi cum ar merge la croitor, şi-ar face un costum sau o rochie, ar purta-o o singură dată apoi o aruncă în dulap. Viaţa, în schimb, e mai mult decât o rochie. Chiar şi o rochie, atunci când o cumperi sau o faci pe comandă, te uiţi să se aşeze frumos pe corpul tău, analizezi materialul şi modelul pentru a se potrivi perfect personalităţii tale.

Mă repet, ştiu. Sunt enervantă, ştiu. Dar mai ştiu că exact aşa ar trebui să tratezi şi propia ta viaţă. Să o analizezi, să o ajustezi unde este necesar şi să începi să o traieşti conform visurilor, dorinţelor şi personalităţii tale. Gândeşte-te aşa – treci pe lângă un magazin şi vezi o rochie superbă. Ţi-o doreşti, dar ştii că formele tale nu ar arăta bine în acea rochie. E valabil şi pentru costum.

Ce faci? O cumperi doar dintr-un moft, apoi alegi să o porţi la un eveniment unde cazi în penibil, ajungi acasă, te enervezi şi o arunci în dulap. Exact aşa se întâmplă şi cu dorinţele, visurile şi obiectivele. Atunci când alegi să împlineşti visurile altcuiva, acestea nerezonând deloc cu ceea ce tu îţi doreşti, te invit la o ghicitoare – unde crezi că vor ajunge visurile şi obiectivele tale? Exact. În dulap!

viata ca o rochie

source

Diferenţa colosală dintre o rochie şi viaţa în sine este că rochii îţi poţi cumpăra cu tonele, viaţa însă nu se măsoară în tonaj, ci în gramaj. Alteori, nici atât!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s