Tu îl cunoşti pe Doru ?

doru

            Îmi făceam azi-dimineaţă cafeaua şi în timp ce aparatul avea grijă să-mi prepare licoarea magică, aducătoare de energie, mie mi-a sărit gândul la Doru. Cine este Doru, poate te întrebi. Pe Doru îl cunoşti şi tu, îl cunoaşte toată lumea, de fapt. Într-o mai mică sau mai mare măsură.

           Ştii acel moment în care îngheţi de frig şi tremuri la -10 grade şi ţi-ai dori să fi unde ai fost anul trecut pe vremea asta? Poate pe o plajă pustie, cu un cocktail rece ca vremea care este acum afară, şi ascultând marea (m-a luat valul, se pare). Sau poate că eşti plecat de ceva timp şi nu ţi-ai mai văzut parinţii, fraţii, căţelul, purcelul? Fă cunoştinţă cu Doru! Acest mic, inocent şi totodată al naibii de intens sentiment.

          Doru vine la pachet cu fraţii lui mai mari :

  • Doru’ melancolic – Îţi vin adesea amintiri mărunte legate de gesturile pe care cineva drag obişnuia să ţi le facă ;
  • Doru’ raţional – Îţi aminteşti de lucrurile, excursiile acelea faine făcute alături de ea/el, dar eşti conştient/ă că îţi e dor de lucrurile în sine, şi nu de acea persoană ;

          Şi ultimul, dar nu cel din urmă, Doru’ nebun. Atunci când dai de acest Doru, you’re fucked. Pe româneşte, eşti ceau, pa, la revedere. Când îl întâlneşti, nu prea ai ce să faci, doar să simţi cum se rupe o părticică din tine, sufletul îţi urlă de parcă ar face concurenţă cu cei mai fioroşi lupi. Vrei să dai play tuturor momentelor bune şi mai puţin bune, pui mâna pe telefon, suni, dar ştii că acolo unde cineva obişnuia să îţi răspundă, acum nu îţi va mai răspunde nimeni. Doru’ e special. E fain şi mai puţin fain să îţi fie dor. E constructiv.

        Sfat: Consumă-l pe Doru în doze moderate. Dacă apar manifestări neplăcute, lasă tot ceea e negativ şi te împiedică, ia telefonul, sună şi spune-i : „ Îmi e dor! ”

 

Tu ce tip de Dor consumi? 🙂

2 gânduri despre „Tu îl cunoşti pe Doru ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s