Sunt frumos?

sunt frumos

Acum, când scriu aceste rânduri, mă uit la tine. Vrei să ştii de ce? Pentru că eşti un om frumos. Indiferent de gen. Nu te-ai fardat de o săptămână, poate că ai fost prea leneş pentru a-ţi rade barba. Ştii ce? Nici nu contează toate aceste lucruri. Eu acum te privesc în ochi. Ştii ce văd? Văd lumină, fericire, vulnerabilitate, gânduri, tristeţe, speranţă.

Eşti atât de frumos, omule, încât îmi vine să plâng când mă gândesc cât de mult te judecăm atât eu cât şi ceilalţi după nenorocitele alea de aparenţe. Ştiu că te aranjezi, te fardezi, îţi aranjezi barba, părul pentru ca atunci când te priveşti în oglindă să îţi placă ceea ce vezi.

A arăta bine este important, însă problema intervine în momentul în care credem că doar asta contează. În clipa în care insişti foarte mult pe partea aspectului, te întrebi vreodată dacă faci toate aceste lucruri din inimă, cu bucurie şi nu din teamă, de cum vei fi privit?

Dacă acum te-ai privi în oglindă, ţi-ar plăcea şi pe cine vezi, nu doar ceea ce vezi? De ai fi egoist măcar o data în viaţă şi te-ai pune pe primul plan. Dar de cele mai multe ori nu este aşa. Toate aceste artificii ale frumuseţii le faci pentru a fi pe plac celorlalţi. Miezul pentru ei, firmiturile pentru tine.

Alan Cohen relatează într-una din cărţile sale următoarele:

„ Dacă însă vrei să îi impresionezi pe ceilalţi, nu vei ajunge, în final, decât la depresie. Într-o bună zi vei avea de ales între autenticitate şi imagine şi atunci va trebui să decizi dacă vrei să faci pe plac lumii sau sufletului tău.”

Atât de infectă este societatea asta încât crede că dacă te placi şi îţi dezvolţi iubirea de sine, te numeşti narcisist sau…modest. În primul rând, în ceea ce priveşte modestia, este o vorbă pe care mie îmi place să o arunc celo care mă fac modestă: „Modestia este o calitate a celor care nu au alte calităţi.“ Iar eu am şi alte calităţi. Direct proporţionale cu defectele, bineînţeles.

În al doilea rând, nu ştiu exact la ce nivel conştientizezi faptul că dacă TU nu te placi, restul au fix zero motive sa te placă. Nu te va plăcea mâine Brad Pitt sau Charlize Teron. Te vor plăcea exact persoanele potrivite. 🙂 Eşti ce atragi, remember? Ai mai auzit vorbele astea. Ştiu. Nu îmi pasă. IUBEŞTE-TE! E fain.

Ştiai faptul că 10.000 de oameni caută lunar pe Google răspunsul la întrebarea – Sunt urât? Nu, nu eşti. Eşti al naibii de frumos, fie că ai 15 sau 85 de ani. Fie că ai 5 sau 10 kg în plus. Fie că nu ai picioarele Angelinei Jolie. Fie că nu ai corpul lui Jason Statham. Nu mai căuta validări la cei din jurul tau. Oamenii sunt superficiali şi răi, cei mai mulţi dintre ei. Uneori, sunt şi eu aşa. Şi nu mă simt mândră de lucrul acesta. Oameni urâţi nu există, există doar oameni care nu ştiu sau nu vor să se îngrijească.

Te rog din suflet să nu uiţi faptul că frumuseţea se află în ochii celui care o priveşte.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s