De ce mă simt „săracă” într-o lume „bogată”

de ce ma simt saraca intr-o lume bogata

Hello!

      Azi vreau să îţi destăinui două din cele 3445634 de sentimente care mă încearcă. Unul e frumos, celălalt e opusul lui. Frustrarea e unul dintre ele. Ştii ce mă frustreaza? Faptul că eşti atât de bogat şi totodată atât de sărac. Eşti sărac atunci când îţi cumperi maşini, haine şi lucruri scumpe, dar nu realizezi faptul că toate aceste lucruri îţi aduc fericirea…pe termen scurt.

     Doar cât timp risipeşti până să îţi achiziţionezi acele lucruri, iar apoi când le ai, când ţi-ai satisfăcut nevoile, nu te mai încântă. Îţi dai seama cât de nebun eşti? Poate te consideri sărac pentru că câştigi minimul pe economie şi după ce îţi achiţi datoriile lunare, te plângi că nu îţi mai ajung banii să ieşi weekend de weekend. Poate mai ai şi un copil.

   De Recunoştinţă ai auzit? Pentru ce să fii recunoscător, te întrebi. Oare pentru că trăieşti într-o ţară relativ dezvoltată, ai apă potabilă (pentru mulţi e un LUX) şi eşti liber să spui ce gândeşti? Nuuu, astea îs bullshit-uri, te vei gândi. Da? Bine. Du-te într-o vizită prin Malawi, Africa, dar nu te du în partea aceea unde merg turiştii. Du-te în Africa aceea uitată de lume, unde oamenii poate abia au ce mânca, copiii sunt subnutriţi, dar fericirea lor poate tu n-o vei atinge niciodată.

de ce ma simt saraca intr-o lume bogata

  Ştii de ce? Pentru că ei ştiu să mulţumească pentru  o felie de pâine care este echivalentul a unui mese îmbelşugate pe care tu plăteşti de n ori mai mult. Eşti sărac? Dacă îţi deschid dulapul, pică hainele pe mine, săracule! Ai salariu minim pe economie, dar îţi faci credit să îţi cumperi telefon X,Y,Z. Poftim??? Ai o casă şi un pat pe care dormi confortabil? Săracule!

   Încerc să nu mă mai consum pentru toate explicaţiile oamenilor de cum ei nu au bani. Ei sigur nu se consumă pentru mine. Îmi doresc din toată inima să ajung în Africa aceea uitată de lume. Îmi imaginez o realitate dură, o realitate simţită prin toţi porii. Cred că atunci când m-aş întoarce, aş îmbrăţişa fiecare lucru pe care îl am şi m-aş gândi la ei, la cei care nu au.

  Le mulţumesc părinţilor mei pentru că m-au învăţat să spun mulţumesc, NU m-au crescut în stilul – ne dăm cu fundul de pământ în magazin ca să primim jucăria AIA. Atunci când nu au avut, am înţeles şi m-am conformat. Nu am dus niciodată lipsuri, am avut mereu ceea ce mi-am dorit. Ce săracă, nu?

 Mi-aş dori, atunci când te consideri sărac, să-ţi iei telefonul acela ultra super performant, să deschizi aplicaţia notes şi să scrii acolo 5 lucruri timp de 30 zile pentru care tu eşti sărac. Încep eu:

  1. Sunt săracă pentru că am ce să mânânc ;
  2. Sunt săracă pentru că am cu ce să mă îmbrac ;
  3. Sunt săracă pentru că pot vorbi, merge, auzi ;
  4. Sunt săracă pentru că am o casă ;
  5. Sunt săracă pentru că azi trăiesc ;

 Om drag, eşti în culmea fericirii în momentul în care îţi cumperi maşina, casa sau hainele de vis. Atunci îţi dă Recunoştinţa pe afară. Recunoştinţa asta de care tot vorbeşte nebuna asta, adică eu, nu e ceva care costă bani. Costă suflet. Care suflet, în jungla noastră urbană, e greu de găsit.

 Mulţumeşte, te rog, în fiecare zi pentru fiecare nimic pe care îl ai. Indiferent că multumeşti pentru faptul că ţi-ai băut cafeaua sau pentru că nu te-a prins ploaia pentru a ajunge la întâlnire impecabil/ă. Nu e greu. Deloc.

 Vorbele următoare nu îmi aparţin, dar aş vrea să ţii minte un singur lucru din toată pledoaria mea – Nu cand eşti fericit eşti recunoscător, ci în momentul în care eşti recunoscător, eşti fericit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s