Gândeşti – Oraşul tuturor posibilităţilor

gandesti

Este seară. În sfârşit s-a făcut linişte la mine în minte. Gândurile încep încet, cu paşi timizi să se ducă la culcare. Nu ştiu despre tine,dar în cazul meu, „Supra-gândirea” este printre hobby-urile mele preferate. Dacă aş fi plătită să fac asta, adică să îmi fac un catralion de scenarii, i-aş detrona liniştită pe cei mai tari împăraţi ai miliardelor.

Am realizat că pe cât de tare îmi propun să nu mai fac pe scenaristul, cu atât îşi pun gândurile mai mult ambiţia să o facă. Zici că e un joc al puterii. O fi un joc, doar că miza este mintea mea. Eu şi când m-am născut, m-am grăbit să ies. Probabil am făcut-o pentru a gusta din viaţa aceasta mai repede. Şi să gândesc. Mult. Prea mult.

Da, ştiu că overthinking sună mai fain, nu ştiu de ce îi tot zic „supra-gândire”. Poate pentru că nu toţi ştiu ce e overthinking-ul şi pentru că asta se vrea a fi o postare în limba română Ne-am romenglizat rău! Atunci când ne vine un cuvânt în română, preferăm să îl spunem în engleză, pentru că ni se pare nouă că sună mai fain. Unele sună. Altele nu. În fine.

gandesti

Overthinking-ul acesta va ajunge, dacă nu a ajuns încă, să ne pape creierul. Va mesteca încet, îmbucătură cu îmbucătură, şi nu se va uita la televizor în timp ce mănâncă. Fix cum ne recomandă nutriţionistul. „Dacă” este micul dejun, „dar” este prânzul, „nu pot” este cina, iar „nu ştiu” nelipsitul desert.

gandesti                     Source

Beau un ceai de tei în timp ce scriu, în speranţa că îmi vine vreo soluţie pentru a scăpa cu toţii (cei care avem acest „sindrom”) de acest mic ticălos numit overthinking. Nu îmi vine niciuna. Aud la tot pasul spunându-se că nu toţi oamenii pot fi creativi. Nu? Ok. Şi overthinking-ul acesta de unde crezi că vine? Cum naiba atunci când vine vorba de chestii negative, ne facem cele mai sumbre scenarii, ne imaginăm chestii care NU s-au întâmplat, iar când vine vorba de chestii faine, bum, Error 404, not found? CUM?

Cred că cel mai bine este să „go with flow”, vorba americanului, pentru că daca e să se întâmple ceva, tot se va întâmpla. Nu e ca şi cum avem un buton magic şi creierul nostru zice – Aaa, nu se mai gândeşte intens la lucrul acela, hai să nu i-l mai îndeplinesc.

Shit happens anyway, o zice o persoană (super) pozitivă. 🙂

 

Tu cum stai la capitolul scenarii? Ai lua un premiu pentru cel mai bun scenarist? 😀

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s