Toate femeile sunt (ne)bune?

toate femeile sunt nebune

Ciao!

Postarea aceasta nu are un caracter peiorativ, ci amuzant.

Vorbeam zilele trecute cu câţiva prieteni, bărbaţi şi în timp ce relatam diverse subiecte, am ajuns şi la momentul în care toate armele au fost aţintite asupra mea cu următoarele întrebări –Lavi, de ce-s femeile nebune? Sau mai bine zis, toate femeile sunt nebune?? Mi-a căzut faţa instant. Pe cine să şi întrebe dacă nu direct sursa.

Nu-s vreun guru, trăiesc printre femei, nu fac parte din niciun partid al femeilor. Mă gândeam, acum ce să fac? Să distrug eu minunea creată de Divinitate, fiinţa aceasta gingaşă, plăpândă, cu ochi de înger şi privire de demon, numită femeie?

Am zis nu. Nu pot să fac asta. Sunt şi eu, la rândul meu femeie. Apoi, gândindu-mă că prietenilor mei le place sinceritatea, am declanşat butonul de alarmă şi le-am răspuns ferm şi hotărât: Da, toate femeile sunt nebune. Deja vă aud cum urlaţi, dragile mele, pentru că aveţi impresia că vă jignesc. Dacă o fac, înseamnă că sunt şi eu în aceeaşi oală cu voi.

Vreau să dau două exemple banale. Tu nu eşti tipul de femeie geloasă. Ştiu. Toate zicem asta. La a 3ª întâlnire, el îşi face curaj şi te întreabă timid, rugându-se în gând să dai răpunsul corect – Eşti o persoană geloasă? Tu, crezându-te o tipă asumată, cu capul pe umeri, îi spui noşalant – Eu, geloasă? Da, de unde. Cuvântul gelozie nu există în vocabularul meu. Poţi ieşi oricând, la orice oră, cu 5467 de tipe în oraş. Am încredere totală în tine.

Tu, naiv, îţi închipui că l-ai prins pe Dumnezeu de un picior. Timpul trece, laptele si mierea curg pe făgaşul lor normal. Într-o zi, însă, draga mea, bărbatul tău îţi spune relaxat că urmează să se întâlnească cu două prietene din copilărie la un pahar de vin. Copilărie îţi trebuie ţie? Îţi zici tu în gând, simţind cum îţi clocoteşte sângele în vene. Nici o problemă, iubire, îi spui zâmbind angelic.

Peste două ore, îl vezi etichetat pe Facebook într-o poză, #havingfun #party #threeofus . Nervoasă, citeşti #threesome în loc de #threeofus . Dai cu zoom-ul maxim şi vezi că prietenele lui din copilărie arată de parcă ar fi modele Victoria’s Secret. 6578 de scenarii îţi vin în minte.  Dar am stabilit că tu nu eşti geloasă. O faci doar de plictiseală.

Să zicem că eşti o femeie tipicară, îţi place ca toate lucrurile să fie într-o anumită ordine. Ai prosoapele aranjate pe culori, mărimi, material. Într-o zi, iubirea vieţii tale vrea să te ajute, să te scutească de o muncă în plus. Şi aşa îi reproşezi că nu face mare lucru prin casă. Se decide să pună el prosoapele proaspăt spălate în dulap.

Nimic greşit până aici. Doar că el le pune la grămadă. Poate te gândeşti că fiind de atâta timp împreună, ar trebui să ştie cum aranjezi tu prosoapele. Aha. E bărbat!! Tu vii acasă extenuată, el mândru de ceea ce a făcut, vrea să îţi arate opera lui. Reacţia normală ar fi: Vai, mulţumesc, iubitule, eşti cel mai bun iubit. Stop!

Sirenele ISU la început de lună când fac simularea de alarmă în caz de un dezastru sunt copil mic pe lângă : Eşti retardat, tu nu ştii că prosoapele se pun pe mărimi, culori şi material?? Privirea ţi se umbreşte, dacă îi zici că e nebună, dormi pe preş. Aşa că preferi să o spui în gând. Înghiţi în sec şi pleci la o bere cu băieţii, lăsând-o cu prosoapele ei. Asta pentru a-i da încă un motiv să facă pe nebuna. 🙂

Asta este femeia. Aşa este ea concepută. Dacă nu se leagă de nimic, dacă nu comentează, nu se simte bine. Punct. Exemplele acestea sunt banale. Poate că tu nu eşti nici geloasă (aha) nici tipicară. Poate că faci cu totul alte lucruri, care în viziunea ta sunt normale. În viziunea lui poate nu sunt.

Toate femeile au un grad de nebunie. Fie el mai scăzut sau mai ridicat. De foarte multe ori nici măcar nu ne dăm seama atunci când facem ceva mai puţin bun. Pentru că sunt chestii mici, cu un impact mare. De câte ori nu am stricat eu surprize din cauza păsăricilor din capul meu…:D

Femeile care pretind că nu au ieşiri neobişnuite, sunt perfecte şi nu comentează niciodată:

  • Nu conştientizează faptul că sunt puţin sărite de pe fix ;
  • Se prefac pentru a-l prinde pe „fraier” în plasă ;
  • Nu vor să o recunoască.

De cele mai multe ori, nebunia asta feminină vine pe un fond al lipsei încrederii în sine. Refulăm în momentul în care ceva nu e pe placul nostru sau când ne simţim nesigure. Probabil că daca ne-am analiza puţin comportamentul şi felul în care reacţionăm în diferite situaţii, am mai avea o şansă.

Dragi bărbaţi, ştiu că voi sunteţi cele mai raţionale şi logice fiinţe de pe mapamond. Ştiu că atunci când faceţi ceva drăguţ pentru zânele voastre vreţi aprecieri, zâmbete şi pupici în loc de un mulţumesc sec, ţipete şi urlete.

Ştiu că ştiţi că noi ştim că suntem nebune, aşa că aş vrea să îmi cer scuze în numele nebunaticelor (ce dirty sună cuvântul ăsta :)) ). De cele mai multe ori vă mâncăm creierul şi sufletul. E hobby-ul nostru preferat. Voi aveţi două variante. Fie vă obişnuiţi cu faptul că fiecare femeie de pe Pământul ăsta are nebuniile ei, fie rămâneţi  singuri, în compania voastră.

Asiguraţi-vă înainte de a face un pas important cu ce demoni se confruntă mirobolanta voastră domnişoară sau doamnă şi întrebaţi-vă dacă puteţi să o acceptaţi cu totul. Parţial nu se poate. Nu e ca şi cum aţi merge la măcelarie şi aţi cere jumătate de cotlet. Femeia a fost, este şi va trebui iubită complet, întotdeauna. Şi da, demonii vin la pachet.

Să nu le credeţi atunci când vă spun că nu sunt geloase, nu au niciodată nimic de comentat, practic sunt perfecte. Credeţi-le atunci când sunt asumate şi vă mărturisesc faptul că rotiţele lor nu funcţionează întotdeauna la capacitate maximă. De acolo totul depinde de voi.

Iubiţi-le. Nu încercaţi să le înţelegeţi. Veţi ajunge şi voi nebuni. 😀

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s