Aventura in Sevilla, partea II

Aventura in Sevilla

M-am tărăganat ceva timp până să scriu această postare. Amintirile m-au răscolt, melancolia şi-a făcut simtiţă prezenţa şi am preferat să visez cu ochii deschişi la memorii demult apuse, în loc să le aştern pe hârtie. Dar m-am mobilizat şi am făcut-o. Aici este prima parte a frumoase aventuri în Sevilla.

Încă de mică mi-am dorit să fac lucruri speciale, să ies din tipar, chiar dacă de mult ori m-am dus pe drumul turmei. Experienţa cu Erasmus a fost magnifică, dar a avut şi părţi mai puţin uşoare. Cam tot ce e frumos în viaţă, nu se obţine uşor. Cu gândul acesta m-am consolat. Povestea a continuat aşa:

În ceea ce priveşte ramurile Erasmus, am ales Erasmus Placements. The HARDEST! Asta însemna că mi se oferea o bursă timp de 3 luni, dar condiţiile obligatorii pentru a participa la program au fost cele care mi-au pus beţe în roate.

Cel mai dificil a fost faptul că trebuia să găsesc pe cont propriu organizaţia unde să-mi desfăşor practica. Apoi găsirea unei locuinţe. Search peste search, Whatsapp-ul încins de mesaje în căutarea unei chirii.

Domeniul de activitate ales pentru desfăşurarea practicii a fost turismul, că deh, Sevilla, oraş turistic! Am trimis într-o singură noapte zeci de mailuri la toate hotelurile, pensiunile, hostelurile din oraş spunând cine sunt şi ce vreau.

Credeam că vor curge răspunsurile. Da, au curs. Cele negative. Când moralul era să se prăbuşească, a venit şi răspunsul mult dorit. Amalgamul de sentimente a explodat. Mă simţeam de parcă tocmai câştigasem la loterie.

Ce a urmat? Bagajele şi să înceapă aventura! Drumul a fost lung dar a meritat fiecare clipă. Nici o zi nu a fost ca alta. Găsisem un job (neplătit, am acceptat chiar şi aşa) la o pensiune modestă, construită în stil specific, din centrul oraşului.

Sevilla este un oraş care nu poate fi explicat în cuvinte, ci trebuie simţit. Emană istorie, căldură ( şi la propriu şi la figurat, Aprilie, 35 de grade după ora 17:00), veselie, fiestas după fiestas. Dacă eşti un petrecăreţ înrăit, Sevilla este locul tău. De Luni-Duminică, o petrecere continuă.

aventura in Sevilla

Seară de Aprilie. Calitatea lasă de dorit, ştiu

Atunci când vizitezi o ţară străină, printre primele lucruri care te interesează sunt obiectivele turistice. Sevilla nu duce lipsă de ele. Nu voi începe să relatez date istorice, ci doar ceea ce mi-a captivat atenţia şi mi-a bucurat sufletul.

Cu regret în suflet o spun, în cele 3 luni petrecute acolo nu am explorat frumuseţea acestui oraş la adevărata lui valoare. Au fost obiective turistice importante pe care, spre ruşinea mea, nu le-am vizitat. Dar timpul nu este pierdut. Plănuiesc să mă reîntorc.

Unul din locurile pe care le-am vizitat pentru prima oară şi care trebuie văzut a fost Plaza de España ( Piaţa Spaniei). Aceasta este localizată în celebrul parc Maria Luisa. Accesul este gratuit. Aici poţi admira arhitectura realizată minuţios.

aventura in Sevilla

Plaza de España

Poţi de asemenea închiria o caleaşcă care are rolul de a te face să te simţi precum un aristrocrat şi a îţi arăta frumuseţile pieţei. Aici au avut loc şi secvenţe din seria Star Wars-Attack of the Clones.

Un alt obiectiv vizitat parţial este Catedrala din Sevilla, situată în inima oraşului. Programarea pentru vizitarea acesteia se face în prealabil, mie nu mi-a ieşit, din păcate. Aceasta, la fel ca mai toate catedralele din lume atrage milioane de turişti anual.

Tot aici se află şi Turnul Girladei ( La Giralda). Mereu, când treceam pe acolo, vedeam mulţimea de turişti făcând poze si admirându-le arhitectura. Catedrala din Sevilla este a treia cea mai mare biserică din lume, ca mărime.

Sevilla este un oraş în care efectiv nu ai cum să te plictişesti. Mereu găseşti câte ceva de făcut. Simpla admiraţie a fiecărei clădiri în parte, construită în stil andaluz, te lasă fără cuvinte.

Într-o viitoare postare, vă povestesc despre câteva locuri unde am mâncat bine, alte locuri interesante pe care le-am vizitat, puţin din viaţa de noapte şi…un nou oraş. Pentru că da, zona Andalusiei, în afara Sevillei, mai are şi alte oraşe demne de vizitat.

P.S : La capitolul poze NU stau deloc bine. Ok, ai stat 3 luni. De ce n-ai făcut, poate te întrebi. Am făcut, dar nu tocmai cu ce era neapărat interesant. Pledez vinovată! 😦

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s