Oamenii şi măştile lor

oamenii si mastile lor

Duminică. Stau pe balcon şi ascult cântecul păsărilor încântându-mi auzul. Vântul adie uşor şi mă gândesc cât sunt de recunoscătoare pentru că pot simţi cum îmi buburuzează pielea. Lucruri atât de mărunte şi în acelaşi timp atât de intense.

De măcar o dată pe săptămână ţi-ai da voie să simţi mai mult şi să gândeşti mai puţin, ai fi mai fericit. De măcar o dată pe săptămână ţi-ai lăsa măştile în dulap şi ţi-ai da voie să fii tu însăţi, ai fi mai împlinit.

În timp ce privesc oamenii trecând agale pe stradă, mă gândesc la măşti. La măştile acelea la care cu toţii simţim nevoia să apelăm. Este o nevoie acerbă aceea de a ne ascundem în spatele lor, în loc să stăm drepţi în faţa naturaleţii. Ne este o teamă cruntă de a rămâne dezgoliţi, de a fi…noi, căci nu vom mai fi plăcuţi.

La întâlniri te porţi cu mănuşi, te dai perfect şi fericit, pentru ca el/ea să creadă că eşti the one. Când de fapt, după câteva luni, atunci când oboseşti să pari ce nu eşti, din the one, devii the worst.

Am auzit foarte mulţi oameni spunând că nu este ok să arăţi de la început cum eşti, ci să te laşi descoperit. Tind să cred că se referă la calităţi. Mă întreb, defectele cui le lăsăm? Ai observat primul an de miere? Natura, astrele, toată lumea este alături de voi. Până începeţi să vă observaţi defectele. Acestea nu vă plac, vă luaţi jucăriile şi plecaţi pe drumuri separate.

Nu este oare mai cinstit ca încă de la primele întâlniri să întrebăm – Ce nu este în regulă cu tine? Care este partea ta întunecată? Da, poate vom fugi mâncând Pământul. Poate nu. Hai să observăm demonii, să-i cucerim dacă ne simţim capabili. Apoi, calităţile vor fi cireşele de pe tortul amărui. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s