Ce este viaţa fără aşteptări?

ce este viata fara asteptari

Hello!

Am început o nouă săptămână în forţă, şi chiar de sunt obosită, am vrut să “vorbesc” puţin cu tine, cititor drag. Aş vrea să te întreb, tu ai aşteptări sau sunt singura? Răspunsul îl presimt, ştiu că este da.

Ce este viaţa la urma urmei fără aşteptări? Cum ne influenţează acestea? Sunt de bine sau de rău? Acestea sunt întrebările pe care eu mi le adresez la ora actuală. Complexe, ştiu.

Câţi dintre noi nu ne aşteptăm la un job unde să mergem cu drag şi să ne placă ceea ce facem? Câţi dintre noi nu visăm la un partener care să ne facă mereu să ne simţim apreciaţi, iubiţi şi motivaţi să fim mai buni pe zi ce trece?

Câţi nu visăm la o maşină luxoasă, o casa frumoasă? Lista poate continua la nesfârşit. Cu toţii avem aşteptări. Mai mici sau mai mari, dar cert este că le avem. Uneori suntem sadici. Suntem conştienţi de faptul că nu este ok să le avem, dar totuşi continuăm să le alimentăm cu entuziasm şi iluzii. Deşarte, de cele mai multe ori.

ce este viata fara asteptari

Viaţa în sine este una imprevizibilă. Fără aşteptări însă, ne simţim goi, neprotejaţi, nu ştim niciodată ce ne aşteaptă. Putem trăi senzaţii tari sau senzaţii de coşmar. Le trăim  oricum, dar avem aşteptările ca şi backup.

Preferăm să ne facem filmul frumos, să ne gândim că totul este minunat şi nimic nu se poate întâmpla. Ca mai apoi să dam cu capul de realitatea care nu e precum filmul. Şi ne gândim – De ce mă simt trist, rău şi dezamăgit? Din cauza lor. A aşteptărilor.

Hai să luăm viaţa aşa cum este, să lăsăm aşteptările deoparte, să vedem ce “rău” ni se poate întâmpla fără ele. Riscul poate va fi cea mai frumoasă supriză pe care am primit-o vreodată.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s